Concreta

Concreta sorgeix d’un desig compartit i d’una absència: el desig de construir una plataforma des de la qual contribuir a la reflexió contemporània sobre la imatge, a través de la publicació d’una revista semestral i d’una sèrie de llibres d’artista; i de fer-ho des d’un lloc precís, una comunitat marcada durant els últims quinze anys per la desaparició sistemàtica de la infraestructura cultural dedicada a les arts plàstiques i visuals. Aquesta situació local de crisi cultural se suma a l’actual situació de col·lapse global del capitalisme financer, que apunta cap a un canvi de paradigma en molts aspectes, no només a un nivell macroeconòmic sinó també, i sobretot, micropolític, anunciant un fosc futur per a la cultura i les arts.
No considerades ja maneres de coneixement crític del món, ni instruments de pensament i acció, la cultura i les arts es redueixen al simple entreteniment. Per tot això, Concreta es posiciona des del seu inici com a plataforma de resistència davant l’empobriment cultural del nostre present i, tria el paper i la web per a elaborar una proposta que sorgeix en un lloc precís però que no es limita a la seva geografia.
L’objectiu específic d’aquesta publicació és contribuir a elaborar un marc teòric de recerca, dins i fora de l’acadèmia, entorn de la imatge, amb especial interès en la imatge fotogràfica i en la història de l’art, però amb base en totes les disciplines del saber que pensen la imatge com a punt de fricció i neguit, com a estructura de sentit i com a camp dialèctic de forces.

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.