EQUIP

L’equip d’ArtsLibris és flexible, i creix o es transforma cada any en funció dels projectes i les necessitats de l’esdeveniment, però sempre té la sort d’incloure professionals de diversos àmbits, que s’acosten a les publicacions d’artista i els fotollibres des de perspectives diferents. Actualment, les persones que col·laborem amb el projecte de manera estable per donar forma i contingut a les tres convocatòries d’ArtsLibris el 2020 som les següents:

Rocío SC Santa Cruz, fundadora i directora general d’ArtsLibris, va estudiar a l’École Estienne de París i és també la iniciadora del segell editorial Raíña Lupa, que es va crear a la capital francesa el 1994 i es va traslladar a Barcelona el 2002. Implicada en el món del galerisme des de fa anys, des de l’any 2015 dirigeix la galeria que té el seu mateix nom a Barcelona.

La interconnexió entre art i literatura, a través de diversos projectes com l’edició de llibres il·lustrats, i el comissariat d’exposicions —com ara Leer imágenes: el archivo fotográfico de Julio Cortázar i La palabra y su sombra, José Ángel Valente—, constitueixen els seus principals interessos. En la seva activitat com a galerista, els seus focus d’interès són la fotografia, el cinema experimental i l’edició de llibres d’artista, i concep la galeria com un contenidor d’idees, un espai de discussió i difusió de pràctiques artístiques contemporànies.

Andrea Soto Calderón, doctora en filosofía, actualment viu i treballa a Barcelona, professora d’Estètica i Teoria de l’art. Ha sigut professora visitant a diverses universitats de Valparaíso, París, Lisboa. Investigadora principal del projecte d’investigació artística «La performatividad de las imágenes» a La Virreina Centre de la Imatge de Barcelona. Les seves feines d’investigació es dediquen a les transformacions de l’experiència estètica en la cultura contemporània, l’investigació artística, l’estudi de la imatge i els mitjans, així com la relació entre l’estètica i la política. Entre les seves publicacions recents destaca el llibre  Le travail des images junt a Jacques Rancière (Les presses du réel, 2019).

Alejandra López Gabrielidis, llicenciada en Filosofia especialitzada en Art i Tecnologies Digitals, actualment està realitzant la seva tesi doctoral sobre les noves modalitats de cos-realitat que sorgeixen amb relació al fenomen de la datacificació, en cotutela entre la Universitat de Barcelona i la universitat francesa Université Rennes 2. El seu interès se centra, sobretot, en analitzar les relacions que es teixeixen entre l’objecte tècnic i el cos des d’un paradigma d’agencialitat distribuïda. Aborda aquests temes combinant filosofia de la tecnologia amb crítica artística. Durant els últims anys ha treballat com investigadora en formació al projecte IN>TRALa pràctica artística col·laborativa com a model d’experiència: Noves formes i prototips en els processos d’investigació, i en IMARTE (Grup d’Investigació, Art, Ciència i Tecnologia), en la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Marta Andreu Pujante, llicenciada en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i amb un màster especialitzat en comunicació a la Universitt fa una dècada que treballa al sector cultural. Desenvolupa les seves habilitats entre editorials, festivals de cinema i projectes independents.

Es va incorporar a l’equip d’ArtsLibris l’any 2014. Primer al departament de comunicació fins que enguany, junt amb l’Alejandra L. Gabrielidis, coordina l’organització de la Fira.

Bia Bittencourt és brasilenya i viu a Barcelona. És comissària i investiga el mercat i el comportament d’editorials i publicacions a Amèrica Llatina i a Europa. A São Paulo, és fundadora de Plana: festival, residència artística i espai cultural. A Barcelona, condueix l’editorial experimental No_Libros, una recerca sobre les Ecologies Culturals i la superproducció d’objectes a l’Antropocè.

Frederic Perers, que s’ocupa del disseny d’espais a ArtsLibris, va estudiar disseny d’interiors a Eina – Escola de Disseny i Art i, després d’haver treballat a l’estudi d’Antoni Arola, va fundar el seu propi estudi el 1999.

En la seva pràctica, en Frederic realitza projectes de camps molt diversos: exposicions temporals, projectes museogràfics, interiorisme domèstic i establiments comercials. De les seves feines, en destaquen les botigues Multiplàstic, FreshAnimals i Splash —seleccionada pel BCD per a la Barcelona Design Tour—, y també la museografia de l’Espai Far, l’Espai Ermengol, el Museu de Tortosa i el Centre d’Interpretació del Castell de Montjuïc. També ha realitzat muntatges expositius i efímers per a Eurotherm, l’Ajuntament de Barcelona, l’Institut d’Estudis Vallencs, l’Ajuntament de Manresa i el Museo de la Ciencia de Valladolid.

Pedro Hugo Carmo, dissenyador gràfic format per la Facultat de Belles Arts de Porto i màster en disseny de la interacció per l’escola Elisava. Destaquen els seus projectes en mitjans impresos i digitals en col·laboració amb artistes, centres d’art, la xarxa d biblioteques de Barcelona, estudis d’arquitectura, companyies de dansa i marques de moda.  

Suscríbete al boletín ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.