EQUIP

L’equip d’ArtsLibris és flexible, i creix o es transforma cada any en funció dels projectes i les necessitats de l’esdeveniment, però sempre té la sort d’incloure professionals de diversos àmbits, que s’acosten a les publicacions d’artista i els fotollibres des de perspectives diferents. Actualment, les persones que col·laborem amb el projecte de manera estable per donar forma i contingut a les tres convocatòries d’ArtsLibris el 2023 som les següents:

Rocío SC Santa Cruz, fundadora i directora general d’ArtsLibris, va estudiar a l’École Estienne de París i és també la iniciadora del segell editorial Raíña Lupa, que es va crear a la capital francesa el 1994 i es va traslladar a Barcelona el 2002. Implicada en el món del galerisme des de fa anys, des de l’any 2015 dirigeix la galeria que té el seu mateix nom a Barcelona.

La interconnexió entre art i literatura, a través de diversos projectes com l’edició de llibres il·lustrats, i el comissariat d’exposicions —com ara Leer imágenes: el archivo fotográfico de Julio Cortázar i La palabra y su sombra, José Ángel Valente—, constitueixen els seus principals interessos. En la seva activitat com a galerista, els seus focus d’interès són la fotografia, el cinema experimental i l’edició de llibres d’artista, i concep la galeria com un contenidor d’idees, un espai de discussió i difusió de pràctiques artístiques contemporànies.

Andrea Soto Calderón, doctora en filosofía, actualment viu i treballa a Barcelona, professora d’Estètica i Teoria de l’art. Ha sigut professora visitant a diverses universitats de Valparaíso, París, Lisboa. Investigadora principal del projecte d’investigació artística «La performatividad de las imágenes» a La Virreina Centre de la Imatge de Barcelona. Les seves feines d’investigació es dediquen a les transformacions de l’experiència estètica en la cultura contemporània, l’investigació artística, l’estudi de la imatge i els mitjans, així com la relació entre l’estètica i la política. Entre les seves publicacions recents destaca el llibre Le travail des images junt a Jacques Rancière (Les presses du réel, 2019).

Carlos Medina, fotògraf i escriptor. El seu interès s’adscriu als fotollibres, els llibres d’autor i els poemaris amb textura. El seu treball fotogràfic reivindica la imatge abstracta davant del contingut conceptual, fonamentant la cerca en l’observació d’escenes quotidianes i l’experimentació fotogràfica com un mètode de producció. El seu apropament a la realitat és empíric i tradueix en la seva fotografia i escrits, la seva profunda sorpresa de la realitat que l’envolta.
Ha treballat com a fotògraf de moda i actualment s’encarrega de les exposicions de fotollibres, publicacions d’art i la coordinació d’ArtsLibris.

Mimi D Gallego, dissenyadora gràfica i comunicadora visual, formada a BAU Centre Universitari d’Arts i Disseny de Barcelona. El seu treball flueix entre el disseny editorial, la fotografia i els processos i experimentació analògics.
Actualment s’encarrega de la Comunicació d’ArtsLibris.

ArtsLibris - Pedro Hugo Carmo

Pedro Hugo Carmo, dissenyador gràfic format per la Facultat de Belles Arts de Porto i màster en disseny de la interacció per l’escola Elisava. Destaquen els seus projectes en mitjans impresos i digitals en col·laboració amb artistes, centres d’art, la xarxa de biblioteques de Barcelona, estudis d’arquitectura, companyies de dansa i marques de moda.

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.