La fórmula secreta

Títol: La fórmula secreta.
Editorial: Alias.
Autor: Rubén Gámez.
Idioma: Espanyol.
Dimensions: 14 x 21 cm.
Pàgines: 416.
Enquadernació: Rústica.
Impressió: dues tintes.
ISBN: 978-607-7985-18-1.

30.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

Rubén Gámez és un dels directors més controvertits de la història del setè art a Mèxic. Malgrat la seva reduïda producció, els seus treballs són paradigmes del cinema independent, l’experimental i el procés creatiu no comercial. Entre les seves obres es compten el notable curtmetratge Los Magueyes (1962) i el llargmetratge Tequila (1991). En 1964 Gámez va filmar el migmetratge La fórmula secreta, cinta excèntrica i sorprenent, guanyadora del primer lloc del I Concurs de Cinema Experimental en 1965, que va tenir la col·laboració de Juan Rulfo amb un poema homònim, llegit per a la pantalla per Jaime Sabines. Dit concurs i el film, ara de culte, van resultar peces claus d’un debat àlgid entorn de la ideologia del cinema i les condicions de la seva producció en l’ocàs de l’Època d’Or del cinema mexicà.
Aquest llibre conté fotoseqüències dels films de Gámez, intercalades amb notícies, entrevistes i textos publicats en diaris de l’època i escrits de Juan Rulfo, Jorge Ayala Blanco, José del Pujol, Jesse Lerner, Carlos Monsiváis, Alejandro Pelayo Rangel, per nomenar-ne alguns. Descrivint en conjunt un moment excepcional de la cultura cinematogràfica a Mèxic.
Un llibre d’Alias Editorial en coedició amb el Imcine i la Filmoteca de la UNAM, amb suport del Ficunam i la Cineteca Nacional.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.