El fin de los Montioc

Títol: El fin de los montioc.
Editorial: Alias.
Autora: Elisa Ramírez Castañeda.
Idioma: Espanyol.
Dimensions: 23 x 17 cm.
Pàgines: 360.
Enquadernació: Rústica.
Impressió: dues tintes.
ISBN: 978-607-7985-24-2.

22.00

Disponibilitat: En estoc

“El fin de los montioc, publicat en 1985, va ser un llibre de difícil classificació des del principi: ni literatura, ni etnografia. Massa descripcions de festes, pesca i iguanes per a ser llibre de tradició oral; massa textos no huaves per a ser un retrat fidel d’una cultura autòctona; massa narracions personals i digressions per a ser antropologia científica. No obstant això, la publicació va tenir gran èxit entre les següents generacions d’investigadors i de manera encoratjadora, entre els mestres i estudiosos huaves, ara interessats en una tradició abans deplorada. La força narrativa dels relats va permetre que se li donessin els més diversos usos: músics que van reutilitzar els parlaments de la tortuga, poetes que anomenen l’ànima a la manera dels huaves, metges que analitzen la síndrome del conill, ecologistes que van associar sempre la pluja amb la pesca”. – Elisa Ramírez Castañeda.
Per a aquesta edició Alias recupera aquella publicada per l’Institut Nacional d’Antropologia i Història en 1987. Amb això es busca proporcionar al públic amb un llibre que explori el pensament creatiu i la imaginació humana des d’altres trinxeres que no estiguin necessàriament relacionades amb la nostra història ni perspectiva de l’art. S’afegeixen a aquesta edició vinyetes úniques de l’artista Dr. Lakra, inspirades en la flora, fauna i cultura única de la regió.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.