La consistencia del cuadro colonial

Títol: La consistencia del cuadro colonial.
Editorial: Metales pesados.
Autora: Alejandra Castro Concha.
Nombre de pàgines: 165.
Any d’edició: 2017.
ISBN: 9789569843006.

13.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

Saber com és un quadre implica, no només mirar i analitzar el representat, sinó poder tocar i manipular un objecte, accedir als seus costats i reversos. Respondre perquè i per a què un quadre és com és, només resulta possible si s’estableixen relacions entre la teoria de la representació pictòrica i el desenvolupament de les tècniques necessàries per a complir, o no complir, amb aquests principis teòrics. En aquest llibre, a partir de l’anàlisi de 251 quadres de la regió de Cusco (Perú) dels segles XVII i XVIII, es visibilitzen un conjunt de trets materials singulars, els que, si bé guarden importants semblances amb el referent europeu, estableixen una profunda ruptura conceptual i cultural amb aquest model. L’autora, qüestionant les categories d’anàlisis tradicionalment aplicades a aquestes pintures, conclou que el quadre colonial d’aquesta zona no és exactament un quadre, sinó que es constitueix com una altra modalitat de producció i presentació del sagrat en l’espai andí colonial. Una entitat material que significa un alliberament, a partir de les romanències que estableixen la consistència de la seva transformació.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.