Cildo Meireles

Títol: Cildo Meireles.
Editorial: Alias.
Artista: Cildo Meireles.
Idioma: Espanyol.
Dimensions: 14 x 21 cm.
Pàgines: 208.
Enquadernació: Rústica.
Impressió: Una tinta.
ISBN: 978-607-7818-08-3.

13.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

Cildo Meireles (Rio de Janeiro, 1948), és una figura clau de l’art conceptual, ha realitzat algunes de les obres més políticament reveladores, estèticament seductores i filosòficament fascinants de les últimes quatre dècades. Com a artista va heretar el llegat del neoconcretisme, un moviment brasiler de finals dels anys cinquanta que rebutjava el racionalisme extrem de l’abstracció geomètrica i afavoria la creació d’obres més sensorials, que demandaven la participació de l’espectador i involucraven tant al cos com a la ment. L’optimisme utòpic dels artistes neo-concrets es va dissoldre després del cop d’estat de 1964, que va marcar el començament d’un opressiu règim militar. Aquest llibre és la reedició del catàleg publicat originalment en ocasió de l’exhibició de l’obra de l’artista en l’IVAM Centri de Carme, el 1995. Conté entrevistes i textos en els quals l’artista reflexiona sobre el procés d’elaboració, els materials i el sentit de cadascuna de les peces que van conformar l’exposició. La portada de l’edició d’Alias difereix de la publicació original a sol·licitud de l’artista, qui va preferir reprendre la proposta inicial dels dissenyadors d’aquest catàleg.

“En certa forma et tornes polític quan no tens l’oportunitat de ser poètic. Crec que els éssers humans preferirien sens dubte ser poètics.” –CM.

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.