Impasse 10

Títol: Impasse 10.
Editorial: La Panera.
Idiomes: Català i castellà.
Pàgines: 359.
Format: Rústica.
Tamany: 13 x 20 cm.
ISBN: 978-84-96855-43-4.

13.00

Puedes reservarlo en info@artslibris.cat

La col·lecció de llibres «Impasse» ha anat proposant una reflexió sobre temes sorgits des de l’àmbit de les arts visuals que poden tenir un especial interès per a un sector artístic ampli i diversificat, així com sobre certs temes vinculats estretament a l’activitat del Centre d’Art la Panera. És d’aquest darrer cas d’on sorgeix la necessitat d’impulsar una reflexió sobre el tema de les edicions especials i els llibres d’artista, atès que, tot i la seva presència continuada des de les avantguardes artístiques, potser és en aquests moments que s’observa un interès renovat entre les generacions més joves.
Aquest volum traça un cert fil conductor, que parteix de Duchamp per arribar a artistes molt joves, per als quals l’autoedició ha esdevingut una eina de treball immillorable per iniciar projectes editorials. Però no només hem considerat el paper dels artistes, sinó que altres agents, com ara dissenyadors, galeristes, crítics i comissaris d’exposicions, hi estan jugant també un paper molt rellevant. Així mateix, hem volgut recollir la tasca patrimonial desenvolupada per determinats museus i centres d’art, amb les seves biblioteques i centres de documentació, que permetrà revisar el paper crucial que aquests materials editats, sovint considerats complementaris o d’una importància relativa, estan tenint en molts projectes artístics.
– Llibres i publicacions: d’un intent de genealogia a les derives actuals: Franciso Javier San Martín David Pérez Amanda Cuesta Antònia Vilà Alberto Sánchez Balmisa.
– Artistes, disenyadors, galeristes, editors: el paper que hi juguen La Más Bella Javier Peñafiel / Álex Gifreu Francesc Ruiz / ferranElOtro Rubén Grilo / Maribel López Raimond Chaves / Sílvia Dauder Peio Aguirre.
– Patrimonialitzar llibres d’artista i edicions especials: Mela Dávila Freire, José Arturo Rodríguez Núñez, Glòria Picazo.
– La importància de les universitats en aquest sector editorial: Manuela Martínez Romero (Coeditora de Lalata) / Alicia Vela / Eloi Puig / Eugènia Agustí.

 

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.