Robert Smithson. Selección de escritos.

Títol: Robert Smithson. Selección de textos.
Editorial: Alias.
Autor: Robert Smithson.
Idioma: Espanyol.
Dimenssions: 14 x 21 cm.
Número de pàgines: 192.
Enquadernació: Rústica.
Impressió: Una tinta.
ISBN: 978-607-7985-05-1.

15.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Puedes reservarlo en info@artslibris.cat

Robert Smithson va ser un dels artistes més revolucionaris del segle XX. La seva gran obra, Spiral Jetty, construïda en el Great Salt Lake, a Utah, conté l’esperit d’alguns dels més grans monuments de civilitzacions passades, sent contemporània en concepte i execució. Smithson va ser un escriptor prolífic i original, els punts de vista del qual van afectar profundament el curs de l’art contemporani. Aquesta selecció d’escrits reuneix textos publicats per l’artista en revistes com Artforum, Arts International i Arts of Environment, entre 1966 i 1973. La seva peculiar capacitat d’anàlisi, el seu acostament crític a l’art i les dinàmiques socials, culturals o econòmiques generades al voltant d’aquest, fan, dels seus escrits, obres alhora intrínseques i independents a la seva creació artística. Smithson va néixer a Nova Jersey el 1938 i va morir el 1973 a Texas, en un tràgic accident aeri. Un any abans va escriure: “No m’interessen les obres d’art que suggereixen un ‘procés’ dins dels límits metafísics d’una habitació neutral. No existeix llibertat en aquest tipus de jocs conductuals. L’artista que es comporta com una rata de B.F. Skinner, que fa ‘trucs difícils’ ha de ser evitat. Un procés contingut no és —de cap manera— un procés. Jo m’inclino per un art que tingui en compte l’efecte directe dels elements. Tal com existeixen en el dia a dia, independentment de la representació.”

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.