NOVETAT / Olafur Eliasson – Green light | An artistic workshop

Título: Olafur Eliasson – Green light | An artistic workshop
Autor: Daniela Zyman, Eva Ebersberger
Editorial: TBA21 I Thyssen-Bornemisza Art Contemporary
Mesures: 16,5 x 24 cm
Edició: 2017
ISBN: 978-3-95679-333-2

29.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

Iniciat per l’artista Olafur Eliasson en col·laboració amb el Thyssen-Bornemisza Art Contemporary de Viena, Green light – An artistic workshop ha estat concebut com un camp de múltiples impulsos de producció i aprenentatge mutu, intercanvis i trobades entorn de la fabricació d’una edició il·limitada de mòduls geomètrics apilables equipats amb una metafòrica llum verda de benvinguda. Si bé la seva primera iteració va tenir lloc a Viena (Àustria) en 2016, aquest programa multifacètic de fabricació i aprenentatge ha emigrat entretant a Houston (Texas) i a la 57a edició de la Biennal de Venècia.

Enfront dels creixents desitjos d’impedir els moviments migratoris i els obstacles legals i socials cada vegada més restrictius perquè els refugiats i sol·licitants d’asil accedeixin a l’educació, així com al mercat laboral i, per tant, a la vida social en els seus nous entorns, Green light s’expressa com un comentari i una resposta activa. Aquest experiment social i artístic es proposa explorar les possibilitats i la capacitat d’acció de les institucions artístiques i culturals davant els reptes i les possibilitats que planteja la migració. Així mateix, la publicació pretén posar a prova les qüestions del que ve després de l’arribada com el que Giorgio Agamben designa la comunitat esdevenidora que encara no ha estat. Com pensar i promulgar espais compartits i processos d’aprenentatge produïts col·lectivament cap a una societat pluralista per venir?

Al llarg de tot el llibre, s’entrellacen i superposen testimoniatges, històries, records, compartits pels participants de Green light -sol·licitants d’asil i migrants de l’Afganistan, Síria, l’Iraq, Eritrea, Somàlia, Tadjikistan i Nigèria-: compartint el significat del que la participació en el taller artístic representa per a cadascun individualment, desplegant els mons creats al llarg i al voltant de Green light mentre es desentranya una trobada del quotidià, el polític, el personal, l’artístic, el passat i el futur en relacions recentment fabricades.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.