NOVETAT / Allan Sekula – OKEANOS

Titol: Allan Sekula – OKEANOS
Autor: Daniela Zyman, Cory Scozzari
Editorial: TBA21 I Thyssen-Bornemisza Art Contemporary
Mesures: 17 x 24 cm
Edició: 2017
ISBN: 978-3-956793-37-0

29.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

OKEANOS inclou una sèrie d’assajos d’acadèmics, historiadors i pensadors, intercalats amb una selecció de la immensa obra de Allan Sekula de textos seminals, així com parts dels seus quaderns privats, que inclouen notes personals crítiques i humorístiques, així com esbossos realitzats i escrits al llarg de les dècades i centrats en la seva majoria en l’espai marítim i les implicacions materials, econòmiques i ecològiques de la globalització. El títol OKEANOS és una referència a la figura mítica de Okeanos -fill de Gea, la deessa grega de la terra- que governava els oceans i l’aigua.

En projectes com el seu magnum opus Fish Story, o pel·lícules com Lottery of The Sigui i The Forgotten Space, Sekula també va proporcionar una visió des d’i de la mar, vista tant des dels ulls del treballador marítim i del marí, com de la pròpia mar. Aquesta publicació amplia aquests temes oceànics, tractant d’honrar l’abast i la complexitat de l’obra de Sekula i de situar algunes de les seves idees en el context dels discursos polítics, socials i mediambientals actuals.

OKEANOS es divideix en diversos capítols temàtics, entre els quals s’inclouen “Containerization”, centrat en la mar com a lloc de complicació infraestructural; una revisió de Black Tide / Marea negra (2002-03) de Sekula, una obra que explora la violència mediambiental, la contaminació i les seves implicacions socials; una selecció dels dibuixos del quadern personal de Sekula i un assaig adjunt de la historiadora de la fotografia Sally Stein; així com assajos sobre el llegat de Sekula replantejat en l’era del antropoceno; i una sèrie d’estudis de cas d’artistes, escriptors i pensadors contemporanis que examinen idees que se solapen amb les de Sekula o amplien els seus interessos.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.