Curaduría de Latinoamérica. 20 entrevistas a quienes cambiaron el arte contemporáneo

Títol: Curaduría de Latinoamérica. 20 entrevistas a quienes cambiaron el arte contemporáneo.
Editorial: Cendeac.
Autor: Juan José Santos Mateo.
Edició: 2018.
Nombre de pàgines: 398.
ISBN: 9788415556480.

18.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

La història de l’art contemporani s’escriu des de les seves exposicions, i no totes les mostres paradigmàtiques han tingut lloc als Estats Units o a Europa. Aquest compendi d’entrevistes als principals curadors de Llatinoamèrica valora el treball de, entre altres, Paulo HerkenhoffGerardo Mosquera, Ivo Mesquita, Mari Carmen Ramírez, Luis Pérez OramasCuauhtémoc Medina, Gabriel Pérez-Barreiro o Luis Camnitzer, a través de l’anàlisi crítica de les exposicions que van modificar el rumb de la pràctica artística dins i fora de Llatinoamèrica. Des de la Biennal de l’Havana fins a “Perder la Forma Humana”, passant per la mítica Biennal de Sao Paulo de 1998 o la influent Inverted Utopias, aquest llibre pretén també recordar experiències menys conegudes, però no per això de menor valor; el “Museo Bailable” de Roberto Jacoby, el “Museo del Cerro” de Pablo León de la Barra o Horror Vacui de Rosina Cazali són algunes d’elles. Intentant cobrir tots els països de la regió, així com totes les pràctiques artístiques possibles, “Curaduría de Latinoamerica” aprofundeix en la manera de pensar i d’actuar dels curadors més rellevants, descobrint les vicissituds, els canvis i els avanços que van fomentar en el camp curatorial. Les entrevistes precedeixen a un assaig introductori que situa en antecedents i contextualitza la pràctica del comissariat d’exposicions d’art contemporani en el continent. Aquest llibre no té vocació acadèmica, encara que no pot desentendre’s de la seva aportació didàctica per a historiadors, investigadors, comissaris d’art, crítics, artistes, i amants de l’art contemporani.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.