La dominación y lo cotidiano. Ensayos y guiones

Título: La dominación y lo cotidiano
Autora: Martha Rosler
Editorial: Consonni
Mesures: 130 x 200 mm
224 pàgines
Edició: 2019
Traducció: Gemma Deza Guil i Eduardo García Agustín
Disseny: Maite Zabaleta
Maquetació: Zuriñe de Langarika Samaniego

24.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

«Precisa, compromesa i brillant en les seves anàlisis, Martha Rosler desgrana en els articles i guions aquí traduïts les gairebé sempre enfosquides relacions entre els mitjans, l’Estat i la família com a reverberacions diferents i complementàries del poder, evidenciant diferents formes de subjeccions i límits (tantes vegades) no visibles, i dirigint la seva atenció especialment a les conseqüències que aquestes estructures i estereotips tenen sobre dones, persones racialitzades o no heteronormatives». —María Ruido

Aquest llibre presenta una nova recopilació d’assajos i guions de performances i vídeos de l’artista Martha Rosler, posant l’accent principalment en la construcció d’esfera pública i en el mite de la quotidianitat. Explora temes que van des de la vida quotidiana i els mitjans de comunicació fins a la seguretat nacional i els conflictes bèl·lics, especialment en el que afecta les dones. Partim del seu treball La dominación y lo cotidiano. Ensayos y guiones que dóna títol al llibre per a donar mostra de la dilatada trajectòria d’una artista molt coneguda pels seus vídeos, performances i fotografies i altres obres, així com per ser una de les veus crítiques culturals i teòriques més originals i influents d’aquests últims quaranta anys. Aquest llibre mostra la capacitat de Rosler de fer un treball artístic i construir un discurs per a contextualitzar-lo. Textos que van des de l’any 1975 al 2016, reflexionen sobre l’art feminista, la idea de l’artista-mare, la gentrificació en relació a la cultura i un llarg etcètera.

Martha Rosler treballa amb diversos mitjans, inclosos el vídeo, la fotografia, el text amb foto, la performance, l’escultura i la instal·lació. Feminista de llarg recorregut, la seva obra se centra en l’esfera pública i els paisatges de la vida quotidiana, posant especial èmfasi en com afecten les dones. Algunes de les seves obres més cèlebres són d’índole documental i exploren la representació. Ha abordat amb freqüència el tema de la guerra i el clima de la seguretat nacional, enllaçant la vida quotidiana en la llar amb la conducta bèl·lica a l’estranger. Bona part de la seva obra tracta temes d’urbanisme, gentrificació i el paper dels artistes. La seva obra s’ha exposat àmpliament i ha publicat diversos llibres de fotografies i assajos crítics. Ha rebut múltiples premis pel seu treball, inclosos varis d’organitzacions d’art feminista als Estats Units.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.