Teoría de la retaguardia

Títol: Teoría de la retaguardia
Autor: Iván de la Nuez
Editorial: Consonni
Mesures: 130 x 200 mm
136 pàgines
Edició: 2018
Disseny: Maite Zabaleta
Maquetació: Zuriñe de Langarika Samaniego
ISBN: 978-84-16205-37-0

15.50

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

Fa quatre dècades, Peter Bürger va publicar la seva Teoría de l’avantguarda, un llibre de culte, concentrat en les dues tasques més importants que demandava en aquell moment l’art: trencar la representació i dissoldre la frontera que ho separava de la vida. Fracassar en aquesta doble empresa hauria certificat, segons Bürger, la derrota de l’avantguarda i potser una mica pitjor: la seva impossibilitat.

Quaranta anys després, Teoría de la retaguardia és un manifest irònic sorgit d’aquest fiasco, encara que no perd el temps ni lamentant-lo ni maquillant-lo. Sobretot perquè aquí s’entén que la nostra època no està marcada per la distància entre l’art i la vida, sinó per una tensió entre l’art i la supervivència, que és la continuació de la vida per qualsevol mitjà.

En el malestar que brolla d’aquesta supervivència, Teoria de la rereguarda sospita d’un art que va deixant el seu rastre en la política, la iconografia o la literatura, àmbits des dels quals torna cada vegada més malparat al seu Ítaca de sempre: el museu. Des d’aquest viatge d’anada i tornada, aquest assaig mordaç i auster -en el qual s’ensopeguen Duchamp amb La Lupe, la revolució amb el museu, Paul Virilio amb Joan Fontcuberta o Fukuyama amb Michael Jackson- es pregunta si l’Art Contemporani no s’acaba mai. Perquè si fos mortal, llavors caldria escriure-li un final.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.