El Escorial: Imperio y estómago

Títol: El Escorial: Imperio y estómago
Autor: David Bestué
Editorial: Caniche
Format: 210 x 297 mm
Nº pàgines: 112
Disseny: Setanta
ISBN: 978-84-120368-8-6

32.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

Durant la seva recerca sobre el monestir d’El Escorial, David Bestué va comprovar, en explicar a altres persones aspectes que anava descobrint, que poques l’havien visitat i que els qui ho havien fet tenien records confusos. O bé sembla que no hi hagi res a dir, o bé cau en l’exaltació patriòtica i en el relat de les seves anècdotes i curiositats. A vegades, és vist com una maledicció, el residu d’alguna cosa que no acaba de desaparèixer; en unes altres, no obstant això, com una sort de rebost de les essències vives d’Espanya.

Aquest text posa en dubte els valors invariables que sustenten el «massís de la raça». Es parla del govern bel·licós i autoritari de Felip II, de la sostracció americana, del deute, dels períodes de glòria i abandó de l’edifici, dels seus successius incendis, saquejos i reconstruccions. Com un calze que s’omple o es buida concorde a la situació d’Espanya i a la consideració canviant cap a la religió, l’exèrcit i la monarquia. Més que una pedra lírica, eterna, muda i impertorbable, el monestir és la caixa negra del país, un mecanisme que registra les seves sacsejades, encara que aquestes intentin ser ocultades; el símbol d’alguna cosa que es creu permanent, central, hegemònic; una estructura física i ideològica.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.