¿Acaso no soy yo una mujer? Mujeres negras y feminismo

Títol: ¿Acaso no soy yo una mujer?
Autora: bell hooks
Editorial: Consonni
Mesures: 215 x 139 mm
280 pàgines
Edició: 2020
Idioma: Espanyol
Imatge de coberta: Lorna Simpson
Traducció: Gemma Deza Guil
Disseny: Rosa Llop
ISBN: 978-84-16205-56-1

22.50

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

«Un dels vint llibres escrits per dones, més influents dels últims 20 anys» —Publishers Weekly

Aquesta és una de les primeres grans obres de l’escriptora i activista bell hooks. Publicada originalment en 1981, ha anat guanyant reconeixement com un treball influent en el pensament feminista. Aquest assaig clàssic es tradueix ara per primera vegada a l’espanyol. En ell s’examina l’opressió que les dones negres han patit i continuen patint des del segle XVII fins a l’actualitat.

En ¿Acaso no soy yo una mujer? Mujeres negras y feminismo hooks explora diversos temes recurrents en el seu treball posterior: l’impacte històric del sexisme i el racisme en les dones negres, els rols dels mitjans de comunicació i del sistema educatiu en la representació de la dona negra, la idea d’un patriarcat capitalista-supremacista blanc i el menyspreu per qüestions de raça i classe dins del feminisme. hooks insisteix que les lluites per posar fi al racisme i al sexisme estan entrecreuades i enfoca la seva escriptura en la interseccionalitat de raça, capitalisme i gènere.

A partir de la publicació d’aquest llibre, hooks s’ha convertit en una eminent pensadora política i crítica cultural que inicia la seva reflexió des de la seva signatura: bell hooks és una combinació dels noms i cognoms de la seva mare i la seva àvia escrits en minúscula, segons ella, perquè majúscules han de ser les idees, criticant així el costum capitalista de sobrevalorar els noms propis.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.