La democracia es posible

Títol: La democracia es posible
Autors: Ernesto Ganuza i Arantxa Mendiharat
Editorial: Consonni
Mesures: 215 x 139 mm
176 pàgines
Edició: 2020
Idioma: Espanyol
Pròleg: Jane Mansbridge
Imatge de la coberta: Joan Negrescolor
Disseny: Rosa Llop
ISBN: 978-84-16205-55-4

17.50

Disponibilitat: En estoc

El desgast i la deterioració de la política des de la perspectiva de la ciutadania han incrementat les preguntes sobre la millor manera de fer política. Les polítiques públiques avui dia semblen incapaces de repensar-se, ni tan sols enfront d’un desafiament com el de la pandèmia del COVID-19. Solem pensar que políticament no hi ha moltes alternatives al que tenim avui. Tant ens hem acostumat a entendre la democràcia només mitjançant els partits que qualsevol altra alternativa sona fantasiosa. La solució, per descomptat, no és fàcil. No obstant això, des de fa alguns anys estem assistint a la posada en marxa de mecanismes polítics que proposen una sortida diferent i que permeten pensar, des d’una perspectiva renovada, aquestes tensions que assoten regularment la democràcia.

Aquest llibre pretén mostrar de quina manera el sorteig i la deliberació poden jugar un paper destacat en les institucions polítiques d’avui i de demà. Veurem com s’empren per a prendre, en l’actualitat, decisions importants en molts llocs del món i que van ser també eines usades en moments històrics. El sorteig i la deliberació poden aportar un element d’equilibri a la tensió que pobla la política avui dia (entre democràcia i eficiència), perquè certament qualsevol alternativa política ha de ser tant eficient com democràtica en les seves formes. Per a repensar el món, necessitem replantejar la nostra manera de prendre col·lectivament les decisions que ens afecten.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.