Cómo hacer cosas con arte

Títol: Cómo hacer cosas con arte
Autora: Dorothea von Hantelmann
Editorial: Consonni
Mesures: 130 x 200 mm
272 pàgines
Edició: 2017
Traducció: Raquel Herrera
Pròleg: Hans Ulrich Obrist
Disseny: Maite Zabaleta
Maquetació: Zuriñe de Langarika Samaniego
ISBN: 978-84-16205-30-1

22.00

Disponibilitat: En estoc

La pregunta clau que planteja Cómo hacer cosas con arte és quina rellevància té l’art en la societat. Com esdevé important l’art a nivell polític o social? Aquest llibre intenta respondre a aquesta pregunta de manera teòrica, i indicar, mitjançant l’anàlisi d’obres de James Coleman, Daniel Buren, Jeff Koons i Encert Sehgal, com els artistes poden desenvolupar i influir en el vessant social; dit en altres paraules, aquest llibre proporciona el que es denomina una interpretació pragmàtica de l’impacte social de l’art. El títol de l’obra ja és un joc de paraules amb la influent sèrie de conferències de John Langshaw Austin “Com fer coses amb paraules”, en la qual reflexionava sobre el performatiu, això és, sobre la capacitat productora de realitat del llenguatge.

Si la línia argumental de Dorothea von Hantelmann es basa en dues premisses teòriques d’Austin i en la noció de performatividad de Judith Butler, aquest llibre ofereix una autèntica semàntica de com “actua” l’obra d’art, no malgrat de sinó en virtut d’integrar-se en unes certes convencions: com, per exemple, sosté o coprodueix una certa idea d’història, progrés i desenvolupament a través del museu. El model de performatividad que defensa l’autora assenyala aquests nivells fonamentals de producció de sentit: centrant-se en les convencions de producció, presentació i persistència històrica de l’art, von Hantelmann mostra com aquestes convencions es coprodueixen en qualsevol obra d’art, i suggereix que és precisament aquesta dependència de les convencions el que planteja la possibilitat de canviar-les.

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.