Cartographie Ephemere

Títol: Cartographie Ephemere.
Editorial: Ediciones Posibles
Autor: Mendia Echevarria
Publicació: Maig 2021

39.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

El Bois de Vincennes es configura com el major espai verd de la ciutat de París. En 1852, Napoleó ho transforma en parc i canvia l’aspecte del bosc situat en la zona aquest de la capital francesa. La vegetació predominant d’arbres s’alça en aquest lloc al voltant de la ciutat, situant aquests enormes complexos arboris al llarg de tota la zona aquest del Districte XII. En 1934, en el mateix cor del parc s’aixeca Le Grand Rocher, un penyal artificial i buit de 65 metres d’altura, que es va crear per a una de les tantes mostres internacionals que tractaven de mostrar la riquesa cultural de l’imperi colonial Francés. La peculiaritat de la roca és acollir el seu infinit interior inexplorat, un territori que l’home no pot trepitjar. En aquest projecte, El Bois de Vincennes i Le Grand Rocher dialoguen fins a trobar-se en un mateix espai físic, l’objectiu del qual és establir una reflexió visual que mostri com el pas del temps pot construir una cartografia efímera, de caràcter alterable, ja que la naturalesa és, per se, canviant. L’objectiu de fer un treball de documentació que registri la memòria d’aquest lloc, dóna com a resultat un retrat alhora heterogeni però contínuo del bosc, que al mateix temps inclou una introspecció de múltiples capes sobre la memòria d’aquest.
Tota aquesta recerca es troba registrada en el llibre Cartographie Éphémère, que s’acaba de publicar amb l’Editorial Edicions Possibles, després de rebre la beca a la publicació del Govern de Navarra i el centre d’art contemporani de Huarte.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.