With Milk ___ find something everybody can use - AI WEIWEI

Títol: With Milk ___ find something everybody can use.
Editorial: Fundació Mies van der Rohe i Actar Publishers.
Artista: AI WEIWEI.
Autor: Xavier Costa (Editor).
Mides: 20 x 28 x 0,7 cms.
Pàgines: 36.
Il·lustracions: Color.
Enquadernació: Tapa de cartró ondulat, cosit amb grapa.
Data de publicació: 2010.
ISBN: Inglés 9788493690137.

30.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

Amb Llet

___troba alguna cosa que tothom pugui utilitzar

 

“El Pavelló de Mies van der Rohe destacava sense cap mena de dubte. Els seus materials específics, desproveïts de pes, tot just subjectats al terra, La pedra i el vidre no són materials estranys a l’arquitectura però ara són lents i miralls que ens permeten veure una època il·lustrada. Els estanys, verges, juntament amb d’altres superfícies polides, una mirada eterna que reflecteix tot allò que hi ha al seu voltant, l’edifici, el cel i els arbres. Aquest és un lloc on només hi habiten els déus.

Potser aquesta mirada interpreta equivocadament l’obra de Mies, ha obviat el somni modern d’igualtat així com l’arquitectura de l’habitar, la necessitat de cada persona. Parlant de disseny Mies utilitzava freqüentment expressions com “solució general” i “llenguatge comú”.

Faig una aproximació al Pavelló Mies van der Rohe de Barcelona com un “ready-made”, les activitats que va experimentar i la manera com ha estat vist. De fet l’edifici no és estàtic, la meva intervenció explora el metabolisme d’una màquina viva. El líquid es substitueix perquè és una part de l’edifici que sempre ha estat substituït. De fet, el contingut dels dos estanys sempre ha estat canviat sense que ningú no s’adonés. Una bomba renova l’aigua de l’estany gran mentre que el més petit és drenat cada dues setmanes, el fons de vidre fosc es neteja i finalment es reomple de nou.

Feines de manteniment regulars fan que el monument aparegui inalterable, dempeus contra el temps; sense oblidar que el conjunt de l’edifici existent és una perfecte reconstrucció. En la intervenció de llet i cafè, la capa subjacent d’aquest monument aflora i persisteix en la consciència; rebutja ser expulsat. Mantenir les condicions de la llet i el cafè és semblant a preservar un cos, un esforç contra la llum, l’aire, la calor… qualsevol cosa fomenta el creixement i el canvi. Què representa el vigor de la geometria, la claredat del muntatge i l’optimisme enlluernat combinat amb el dia a dia? Allò Modern està corregint errors del passat, potser ha caigut en nous errors, l’actitud cultural actual no tem els errors sinó que fa un pas endavant sense por a cometre’n de nous.”

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.