From static oblivion

Títol: From static oblivion.
Editorial: Avarie.
Obres i textos: Ion Grigorescu.
Concepte i edició: Giuliana Prucca.
Disseny gràfic: Vito Raimondi.
Rústica.
Pàgines: 352.
Mides: 30 x 16cm.
Publicat l’octubre de 2016. 

43.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

Una reflexió sobre l’estat de la imatge com a equilibri de forces en tensió i acte paradoxal de cancel·lació del cos a través de la seva pròpia representació.
A l’obra d’Ion Grigorescu, com en el llibre, el cos es mostra contínuament de diferents maneres, des de la fotografia al cinema, des de la performance al dibuix, i no obstant això roman absent, enfosquint la seva pròpia identitat en un intent de qüestionar la identitat col·lectiva. Com és impossible mostrar el seu art durant el règim, acaba amagant-se, desapareixent dins de la imatge. En lloc de mostrar-se, la imatge oculta, perquè no és documental ni transmissible; és un acte de naixement, una prova de la resistència de l’artista, especialment com a ésser humà dins (o contra) qualsevol rerefons geogràfic o històric. En els rituals dels seus gestos i en el simbolisme de les seves actuacions, Grigorescu troba la manera de mantenir-se viu, preservant el seu propi estatus intel·lectual i defensant la dignitat de la vida quotidiana.
El llibre traça la progressió, tant expansiva com inclusiva, de la seva obra, que s’inscriu en l’espai del cos i del món. Grigorescu absorbeix elements de la realitat circumdant, mostrant-nos una continuïtat entre l’art i la vida: el seu acte de dissidència no és un crit de provocació, ni és extrem; es tracta d’una operació antiestètica que utilitza l’experimentació i les tècniques tosques per a descobrir la ficció de l’art, denunciar l’artifici de la representació i afirmar les imatges com a instrument de poder subversiu.
Ion Grigorescu (Bucarest, 1945) és un dels artistes romanesos contemporanis més significatius de la postguerra i una figura icònica de l’art conceptual i performatiu des de principis dels anys 70.

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.