Desvelo y traza - Sara Ramo

Títol: Desvelo y traza.
Editorial: La Panera.
Artista: Sara Ramo.
Any de publicació: 2015.
Format: enquadernació rústica.

20.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

El Centre d’Art la Panera acull l’exposició Desvelo y Traza de Sara Ramo, comissariada per Manuela Villa i coproduïda amb Matadero Madrid.

Per aquesta proposta, Sara Ramo pretén que l’espectador descobreixi, amb la mínima llum possible, les formes que es presenten davant seu. Sense cap mena d’indicació, serà el mateix visitant el que desvetlli i traci les línies que resolen el contingut de l’espai a les fosques.

A partir d’un treball anterior titulat Penumbra, de 2012, realitzat a Rio de Janeiro per a la Fundação Eva Klabin, i amb la influència d’autors com Helio Oiticica o Lygia Clark, Sara Ramo proposa un treball sensorial basat en l’experiència i la construcció d’imatges, a partir de l’imaginari de cadascú. Es tracta d’un exercici de confrontació amb el silenci i de lluita amb la foscor; a partir del desvetllament com a estadi que precedeix al son, que ens manté vigilants i atents, però alhora immersos en un estat que se situa entre la realitat i la ficció.
A través de l’organització i la disposició d’objectes en desús d’exposicions i activitats dutes a terme a La Panera, i com si es tractés d’escultures amagades en la penombra, Sara Ramo juga amb la percepció del públic de l’espai i li proposa que extregui del seu imaginari personal, i per analogia, les imatges que li suggereixen. Així, a través d’aquesta proposta expositiva serà el mateix espectador el que construeixi allò que veu, i allò que no veu.
D’una manera subtil, les formes aniran fent-se visibles entre les ombres. Enfront d’una realitat en la qual hom està acostumat a la immediatesa i a la successió incessant d’imatges, l’artista proposa un exercici de paciència, d’espera i de descobriment. Aquesta pulsió escòpica farà que l’espectador vulgui resoldre què hi ha en la penombra, i indagui en el seu imaginari per a fer-ho visible.

Del 25 d’octubre de 2014 al 18 de gener de 2015 al Centre d’Art la Panera.

Desvelo y Traza ha estat coproduïda amb Matadero Madrid, on es va poder veure entre el 25 de maig i el 31 d’agost de 2014.

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.