Residual Gravity - Diogo Pimentão

Títol: Residual Gravity.
Artista: Diogo Pimentão.
Textos de Monika Branicka, Johana Carrier, Nicolas Chardon, Alfredo Cramerotti, Audrey Illouz, Pierre Leguillon, Julie Pellegrin, Diogo Pimentão, Paulo Pires do Vale, Delfim Sardo, Véronique Souben.
Publicat: setembre 2020.
Edició bilingüe (Anglès / Francès).
Mida: 22 x 29 cm.
Pàgines: 128.
ISBN : 978-88-6749-411-8.

25.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

Aquesta monografia retrospectiva, amb una dotzena de textos inèdits i una llarga entrevista amb l’artista, revela els desafiaments de la pràctica resoltament expandida del dibuix per part de l’artista portuguès Diogo Pimentão, informada tant per la dansa com per l’escultura o la performance.

“El dibuix, qualsevol que sigui el resultat, la seva grandària, meticulositat, radicalitat, es fa amb el cos. La mà és l’eina final per a això, per descomptat, però la seva relació amb el paper, la composició, el moviment, el format, tot implica el cos. Diogo Pimentão treballa en el cor d’aquesta qüestió. Des que puc recordar, el seu treball ha requerit volum. Molt aviat, el paper es va presentar lliurement, en la seva materialitat, el seu gruix, amb els seus plecs i corbes que l’assemblen a un baix relleu.”- Johana Carrier.

Per a obrir la temporada 2020, el Fonds Régional d’Art Contemporain (Frac) Normandie Rouen va convidar a l’artista portuguès Diogo Pimentão a ocupar els seus espais d’exposició per a la seva primera gran exposició individual a França. Aquesta monografia il·lustrada, documenta una recerca de gairebé quinze anys sobre la pràctica del dibuix que involucra el propi cos de l’artista i l’espai, i fa referència a una història de l’escultura i el gest que és alhora mínima, conceptual i performativa. Publicada amb motiu de l’exposició ” Diogo Pimentão – Dessiner à rebours ” en el Frac Normandie Rouen, del 25 de gener al 26 de juliol de 2020.

Utilitzant principalment paper i grafit, a vegades en combinació amb carbó vegetal, fusta i formigó, Diogo Pimentão (nascut en 1973 a Lisboa) construeix formes que compliquen els límits categòrics entre el dibuix i l’escultura.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.