Corrientes del Pacífico de Miguel Covarrubias

Miguel Covarrubias

 

Idioma: Espanyol

Dimensions: 17 x 24.5 cm

Pàgines: 148

ISBN: 978-607-7985-36-5

21.00

Disponibilitat: En estoc

Miguel Covarrubias, “El *Chamaco” (Ciutat de Mèxic, 1904-1957), va ser un caricaturista, pintor, cartògraf, escenògraf, col·leccionista, i divulgador de l’art mexicà i la dansa moderna. A l’una de la seva prolífica producció artística, va realitzar valuoses aportacions als estudis antropològics, etnològics i museogràfics. Covarrubias va vincular el dibuix i la pintura amb la imatge pública, mitjançant obres que es caracteritzen per un humor fi i una aguda crítica política de la societat moderna.

En els tardans anys trenta, El Chamaco va ser comissionat per a dur a terme una sèrie de murals en l’avui extint edifici Pacific House, que acompanyaria l’Exposició Internacional del Golden Gate a San Francisco, Califòrnia. Cada mural del conjunt, al qual va titular Pageant of the Pacific, descriu, en forma de mapes, un aspecte de la vida en les cultures limítrofes a l’oceà Pacífic: pobles, flora i fauna, economia, habitatge, mitjans de transport i manifestacions artístiques. Covarrubias va aconseguir hibridar antropologia i caricatura, en un projecte definitivament didàctic i divertit, en un context en el qual el mapamundi continuava canviant, dia a dia. Ell mateix va escriure una descripció detallada de cada mural, dels seus codis i les seves intencions, procurant fer explícites les raons d’usar un color o un altre per a cada regió, la selecció de les referències representades en cadascun d’ells, així com la seva pròpia visió sobre l’art. Aquest text va ser inclòs en una carpeta que reproduïa els murals, una espècie d’atles publicat per Pacific House en 1940, i que ara recupera editorial Alias en aquesta edició prologada per Abraham Cruzvillegas, que reprodueix les obres en gran format i a color, amb un disseny basat en la publicació original.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.