Relat cartogràfic - Carles Fontserè

Títol: Relat cartogràfic.
Editorial: Fundació Vila Casas.
Artistes: Carles Fontserè.
Any de publicació: 2018.
Autores: Natàlia Chocarro, Núria Fernández Rius, Mercè Vila.
Pàgines: 94.
Dimensions: 16 cm x 16 cm.
Idioma: català amb traduccions en castellà i anglès incloses dins el mateix catàleg.
Tapa: tova.

15.00

Disponibilitat: En estoc

Aquest catàleg inclou imatges de les fotografies que formen part de l’exposició “Relat cartogràfic” de l’artista Carles Fontserè celebrada al Museu Palau Solterra l’any 2018. Es tracta, doncs, d’un catàleg d’art contemporani que recorda l’exposició esmentada i que permet gaudir-la de nou des de casa.

Com a acte de cloenda del centenari del naixement de Carles Fontserè (Barcelona, 1916 – Porqueres, 2007) la Fundació Vila Casas acull la mostra fotogràfica “Relat cartogràfic” per posar punt final a la celebració d’un centenari que ha tingut com a objectiu principal destacar la importància del Carles Fontserè fotoperiodista. Amb una dilatada trajectòria en diferents disciplines com la fotografia, la pintura, el cartell, l’escenografia, el dibuix o l’escriptura, Fontserè fou reconegut, des de ben jove, com a il·lustrador de cartells durant la Guerra Civil Espanyola. L’any 1963, després del seu pas per França, Mèxic o Nova York, Fontserè viatjà a Europa i, més concretament, a ciutats de gran tradició documentalista com Roma, París i Londres amb l’objectiu de publicar, com s’estava fent aleshores arreu, fotollibres. Aquest ambiciós projecte, però, va esdevenir frustrat, ja que la no pertinença de Fontserè al nucli central on s’establien les relacions entre escriptors, editors i fotògrafs a Espanya, el van mantenir sempre en un marge perifèric.

La mostra “Relat cartogràfic”, comissariada per Natàlia Chocarro i Mercè Vila, presenta una selecció de fotografies que documenten la ciutat de Londres en un moment d’efervescència social. Les fotografies de Fontserè combinen el que ell denomina “geografia humana” amb l’arquitectura icònica de la ciutat, amb un resultat que testimonia un Londres convertit en centre cultural de joventut, moda i modernitat. “Relat cartogràfic” ens permet trepitjar els carrers de Londres mentre observem el Palau de Westmister, el Soho o el Piccadilly Circus com a escenari, real, d’una generació marcada pel Swinging London, The Beatles i The Rolling Stones.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.