La expresión del peso (español)

Títol: La expresión del peso (español)
Autor: Luis Martínez Santa-María
Editorial: Fundació Mies van der Rohe
Nº pàgines: 202
Mesures: 19,5 x 28 x 2 cm
Il·lustracions: Color y B/N
Edició: 2021
ISBN: 9788494882029

38.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

L’arquitectura neix per a resoldre el problema d’un sostre, d’una cosa pesada i significant que acompanya i fa possible l’experiència humana des de temps remots. Pot ser que el sòl sigui el més antic element arquitectònic, però el sostre, per la dificultat que suposa la seva construcció i pel significat que imposa la seva permanència, exigeix una invenció que va més enllà de la tècnica. Davant el problema del pes resolt, l’arquitectura, malgrat totes les restriccions que li han estat imposades, passa a ser una victòria; l’arquitectura ha vençut perquè ha convertit la construcció, tota la dificultat i improbabilitat de la construcció, en un art. El carregós descansa, el ponderat s’ha fet imponderable, les certeses es troben davant un halo d’incertesa, la causalitat és posada en crisi, i una suspensió del sentit s’obre pas. Des de l’arquitectura grega fins a la gòtica, des de l’arquitectura barroca fins a les més admirables obres i projectes realitzats pels arquitectes pioners del Moviment Modern, sorgeixen exemples insòlits. La expresión del peso mostra els diversos camins que desafien la pràctica constructiva i la lògica imperativa de la gravetat. I resulta extraordinari que l’arquitectura, que no compta amb la mateixa llibertat que la pintura o l’escultura, ni que la literatura o la música, demostri, davant els mateixos estrets marges que la limiten, el valor del repte al qual desafia i la paradoxal llibertat que li pertany.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.