El movimiento estridentista

Títol: El movimiento estridentista.
Editorial: Alias.
Autor: Germán List Arzubide.
Idioma: Espanyol.
Dimensions: 21.1 x 14.8 cm.
Nombre de pàgines: 200.
Enquadernació: Rústica.
Impressió: Dues i tres tintes.
ISBN: 978-607-7985-29-7.

22.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

Aquesta edició  recupera “El movimento estridentista” publicat per primera vegada a la fi de 1926 per Edicions Horitzó, la premsa del moviment a Xalapa. A més, inclou l’assaig medul·lar L’estridentisme: Mèxic 1921-1927 escrit en 1985 per Luis Mario Schneider.
«El manifest incendiari de Manuel Maples Arce, Actual No. 1 [desembre, 1921], va establir el moviment d’avantguarda conegut com a Estridentisme. A diferència dels futuristes, el projecte dels quals requeria la destrucció total del passat i el rebuig de les tradicions italianes, els estridentistas van evitar el nihilisme i van caminar en la línia prima entre la reconstrucció postrevolucionària i la innovació transformadora.
El moviment estridentista de Germán List Arzubide és una retrospectiva escrita l’any anterior que el moviment acabés. En aquest, l’autor compta diferents esdeveniments històrics i elucubracions fantàstiques de manera episòdica, però amb una cronologia poc definida que ho acosta al monòleg interior; evoca l’entusiasme i les possibilitats, les provocacions i les controvèrsies pròpies del moviment.
Igual que l’avantguarda russa, l’estridentisme es va mantenir lligat a les nocions de progrés i utopia malgrat la seva retòrica provocadora. Si bé el moviment va mantenir una posició antiacadèmica, els “estridentistes” mai van dubtar del poder redemptor de l’art i creien fermament que aquest podia promoure la reforma i el progrés social.» -Lynda Klich

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.