Campos de acción entre el performance y el objeto 1,2 y 3 (pack)

Títol: Campos de acción entre el performance y el objeto 1,2 y 3 (pack).
Editorial: Alias.
Autor: Paul Schimmel.
Idioma: Espanyol.
Dimensions: 14 x 21 cm.
Número de pàgines: 316.
Enquadernació: Rústica.
Impressió: Una tinta.
ISBN: 978-607-7985-13-6.

32.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Puedes reservarlo en info@artslibris.cat

El volum 1 de “Campos de acción” obre amb un pròleg de Richard Koshalek sobre l’exposició Out of Actions: Between Performance and the Object, 1949-1979, organitzada pel Museu d’Art Contemporani de Los Ángeles (MOCA) l’any 1998, en la qual es basa aquesta publicació. En el seu assaig introductori “Salt al buit: la performance i l’objecte”, Paul Schimmel ens parla dels orígens de la performance en el període de la postguerra als Estats Units, Europa i el Japó, i la importància de l’existencialisme com a moviment filosòfic, que convida a la consciència de la necessitat de l’acte.

Schimmel agafa com a punts de partida l’expressionisme abstracte i s’enfoca especialment en Jackson Pollock, el llegat de John Cage, Shōzō Shimamoto, el grup Gutai, l’artista italo-argentí Lucio Fontana, el nou realisme europeu i els happenings de Allan Kaprow. El curador continua amb una revisió històrica sobre moviments com l’art povera, l’accionisme vienès i el fluxus, i tanca amb la performance escultòric dels anys seixanta i les perfomances dels anys setanta. El primer volum de la publicació és un recorregut amb anades i vingudes en el temps, sense ser del tot cronològic, però que estableix relacions clares i fonamentals entre les diferents pràctiques i els seus contextos. La secció final dedicada a la cronologia abasta en aquest volum de l’any 1943 a l’any 1958.

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.