Lina Bo Bardi por escrito: textos escogidos 1943-1991

Títol: Lina Bo Bardi por escrito: textos escogidos 1943-1991.
Editorial: Alias.
Autora: Lina Bo Bardi.
Idioma: Espanyol.
Dimensions: 14 x 21 cm.
Número de pàgines: 258.
Enquadernació: Rústica.
Impressió: Una tinta.
ISBN: 978-607-7985-20-4.

18.00

Puedes reservarlo en info@artslibris.cat

L’arquitecta Lina Bo Bardi [Roma, 1914-São Paulo, 1992], va formar part de la resistència contra l’ocupació alemanya durant la Segona Guerra Mundial, va treballar a Milà amb Giò Ponti, i va dirigir la revista Domus. El 1946, casada amb Pietro Maria Bardi, es va establir en São Paulo, el Brasil. La seva diversificada activitat, que involucra teatre, cinema, producció cultural, preservació del patrimoni, edició de revistes, organització de museus, disseny gràfic i de mobles, va partir de la cerca de les arrels brasileres. Va projectar la residència del matrimoni Bardi (1949), el MASP (1957) i el Centre d’Esplai del SESC (1977). A Salvador, va projectar i va dirigir el Museu d’Art Modern (1959), i va participar en el projecte de preservació urbana del seu centre històric.

Aquest llibre revela l’extraordinària capacitat que l’arquitecta italo-brasilera tenia per a transformar el seu univers creatiu en paraules. Publicats en revistes com El Stile, Grazia, Domus i A- Cultura de l’a Vita i en diaris com Hàbitat i Diário de Notícias de Salvador, els 33 articles aquí reunits assenyalen i proposen nous conceptes per a temes com l’habitatge, el mobiliari, l’art popular, la museologia, la restauració, l’educació i les polítiques culturals. Els textos estan il·lustrats amb dibuixos originals, fotografies, obres gràfiques i dissenys emprats per a la publicació dels seus textos.

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.