Voz en off

Títol: Voz en off.
Editorial: Muga.
Autor: Enrique Lista.
Col·lecció Biblioteca LUR d’Assaig.
Any de publicació: 2020.
Pàgines: 112.
Mides:
10,5 x 15 cm.
ISBN 978-84-09-20093-1.
DL BI-662-2020.

15.00

Disponibilitat: En estoc

Les fotografies no parlen, però ens fan parlar sobre elles. El que era silenci pren llavors aspecte d’eloqüència, però no acabem d’identificar les veus, potser les nostres o potser un rumor de fons, un ressò d’una cosa ja sentida, una veu en off.
En aquest assaig ens mou la màgia de les imatges fotogràfiques. Les sospites sobre els trucs de la fotografia ens fan deambular per alguns relats particulars que s’han articulat sobre ella: la màgia de la presència-absència d’una persona estimada (Barthes), la màgia que converteix en art un urinari (Stieglitz i Duchamp), la màgia de qui era mag sense saber-ho (Viéitez) o la màgia de les rondalles còmplices (Fontcuberta).
Ni podem ni pretenem explicar aquesta capacitat màgica que, malgrat tots els relats (o gràcies a ells), encara semblen tenir les fotografies. Compartir la perplexitat que encara ens produeixen serà suficient… i valuós.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.