Kaleidoscopic Eye

Títol: Kaleidoscopic Eye
Autora: Mariana Castillo Deball
Editorial: Bom Dia Books
Nº pàgines: 120
Mesures: 12 × 18,5 mm
Edició: 2021
Ciutat d’edició: Berlín
ISBN: 978-3-96436-000-7

24.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

Kaleidoscopic Eye parteix d’una discussió entre André Breton i Roger Caillois. L’enfrontament va sorgir arran del seu descobriment de les jueves saltarinas mexicanes, que fan moviments bruscos i salten en l’aire. Caillois va conjecturar que la larva o algun altre animal feia que els frijoles es moguessin. Breton va rebutjar la seva teoria, acusant a Caillois de ser un positivista de ment tancada que negava el meravellós i el poètic en el seu intent de trobar una explicació racional. Per a Breton, l’atzar absolut o objectiu difuminava les fronteres de la racionalitat, oferint un univers caòtic i estimulant: la bellesa convulsa. Caillois va escriure una carta en la qual posava fi a la seva relació amb Breton, declarant el seu intent de reconciliar la recerca amb la bellesa. Caillois pretenia examinar l’atzar, el caos i l’irracional amb l’objectiu de trobar un patró similar a l’estructura del coral. Aquesta estructura hauria de combinar, en un sol sistema, tot el que fins llavors s’havia exclòs sistemàticament, una estructura capaç de prendre en consideració totes les formes possibles de la realitat.

Kaleidoscopic Eye es va publicar per primera vegada en el marc de l’exposició Kaleidoscopic Eye, en 2009 en el Kunst Trobi Sankt Gallen, i ara es torna a publicar en la seva segona edició.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.