Títol: Andamios interiores
Autor: Manuel Maples Arce
Editorial: Alias
Mesures: 16.5 x 23 cm
Nº pàgines: 84
Format: Rústica
ISBN: 978-607-7985-31-0

14.00

Disponibilitat: En estoc

Poemas radiográficos de Manuel Maples Arce, publicat per l’editorial Cultura el 1922, és considerada la primera obra estridentista. Va aparèixer uns mesos després que el mateix Maples Arce redactés i publiqués Actual No.1, un full volant que es va enganxar en els murs de la Ciutat de Mèxic i que exposava les característiques del moviment.

El stridentisme privilegiava l’acció directa i buscava trencar amb els cànons estètics establerts; criticava les tradicions, el conservadorisme i l’elitisme de les manifestacions culturals de l’època. Andamios interiores va inaugurar la literatura d’avantguarda en proposar una temàtica nova i un llenguatge que exaltava la vida moderna, les màquines, la ciutat i el treball, i que al seu torn buscava transmetre les diferents experiències i percepcions del jo. El llibre, segons Maples Arce (el títol és una clara al·lusió a l’univers urbà de la construcció) “s’associa a la idea que al mateix temps que el poeta construeix la seva obra, es construeix a si mateix”.

Alias ​​lliura al seu públic el facsímil de la publicació original, íntegre i sense addicions, com a part d’un homenatge al moviment estridentista que comprèn els números 9, 10 i 11 de la col·lecció Antítesi.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.