Murió de un infarto de un ataque al corazón.

Títol: Murió de un infarto de un ataque al corazón.
Autora: Marina Rodríguez.
Dissenyat per: Katherina Hetzeneder.
Fotografies de: Arnau Bach.
Format del producte: Tapa tova.
Format: Cosit.
Impressió: Offset en Gràfiques Ortells.
Núm. pàgines: 120.
ISBN: 978-84-09-23831-6.

15.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

Murió de un infarto de un ataque al corazón. és un llibre que s’acosta a la poesia visual, un índex de nous recursos estilístics, una reivindicació del llenguatge com una cosa escultòrica, no matemàtic. Neix de l’extracció de textos de desenes d’entrevistes a persones que, a causa d’un dany cerebral, sofreixen un trastorn del llenguatge (Afàsia). Els textos, sense modificar, mostren la capacitat innata perquè el llenguatge muti de nou i generi nous trets allunyats de la parla normativa.
El llibre, plantejat com un objecte, està tancat amb cola, emulant així una caixa tancada. Amb dos lloms. En obrir-ho amb força es recrea la fallida d’un impacte cerebral, la qual cosa permet accedir al seu interior per a descobrir una nova forma de comunicació que sembla desfigurada.
Cada pàgina recrea un particular poema visual amb elements gràfics que assenyalen aquests nous recursos estilístics, ritmes i entonacions: noves “aprosodias”, agramatismes, neologismes, omissió repetitiva de preposicions, morfemes derivatius i adverbis o noves “parafasias” semàntiques. Un índex final descobreix al lector el significat de cadascun dels elements gràfics que assenyalen els trets d’aquest nou llenguatge. S’afegeix un epíleg que explica cada tipus d’Afàsia soferta per les persones entrevistades.
El llibre inclou fotografies de la gestualitat a les mans de les persones que sofreixen aquest tipus de trastorns, que s’ajuden amb la mímica per a completar els seus discursos, especialment en voler comunicar els números.

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.