FPN - Fons perdut de núvols

Títol: Fons perdut de núvols
Artista: Andrés Galeano
Llibre d’artista
Edició: 2021
Mesures: 185 x 135 x 30 mm
Disseny: Andrea Nicolò
Textos: Andrés Galeano, Alexandra Laudo, Josep Batlló i Martí Llorens
Edició numerada de 150 còpies en CAT/ESP/ENG
ISBN: 978-84-09-30523-0

45.00

Disponibilitat: En estoc

Segons Andrés Galeano, la fotografia opera d’una manera similar a com ho fan els núvols: connecta la instància de la terra amb la celestialitat, canalitza el desig humà de transcendència, la seva voluntat de projecció i ascens, i els retorna en forma d’imatges que aspiren sovint a representar un sentit i una profunditat que depassin els de la vida mundana. Galeano, que inscriu la seva pràctica artística en el camp de la postfotografia i que formalitza els seus treballs a través de publicacions, instal·lacions, collages fotogràfics, vídeos i performances, s’interessa des de fa anys per explorar aquestes connexions entre la fotografia i la celestialitat i, especialment, per analitzar com des del seu naixement fins a l’actualitat el mitjà fotogràfic ha servit per connectar aquestes dues instàncies. – Alexandra Laudo.

Fons perdut de núvols parteix, doncs, del primer SMC (Servei Meteorològic de Catalunya, 1921-1939) per emprendre una investigació per diferents arxius catalans seguint la pista dels seus protagonistes: el mecenes i apassionat meteoròleg Rafael Patxot i Jubert, el fotògraf Josep Pons i Girbau, la família Campo que vivia a l’Observatori Fabra de Barcelona i el primer director del SMC, Eduard Fontserè.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.