Quadern de correspondències de Joan Ponç

Títol: Quadern de correspondències de Joan Ponç.
Editorial: Edicions Poncianes.
Autora: Pilar Parcerisas.
ISBN: 978-84.7226-818-0.
Any: 2017.
Format: Cartoné.
Idioma: Català.
Nombre de pàgines: 280.

38.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

El Quadern de Correspondències arriba per complementar la tasca de recopilació de textos sobre el pintor que es va inicar amb l’edició de Ponç abans de Ponç, també a cura de Pilar Parcerisas, en la recerca de la qual es van trobar cartes i postals de gran interès. Un conjunt de documents que, reunits, ens ajuden a entendre la importància de les relacions personals i professionals que bastiren un cercle virtuós al voltant de Joan Ponç, que va fer propícia la seva irrupció com a un dels grans catalitzadors de l’art contemporani català.

Un dels valors d’aquest llibre és que aparegué a temps per acompanyar dues exposicions simultànies, tan grans com esperades: la del mateix Joan Ponç a la Perdera, i la de Joan Brossa al Macba. El destí o l’efecte encara viu d’aquell cercle virtuós ens permet veure el conjunt de figures i complicitats que donaren peu a un moviment artístic del més alt voltatge.

A dins del Quadern trobem la força i la màgia amb què es van establir unes relacions, unes correspondències, que revelen una germandat encomiable, entre poetes, galeristes, crítics i editors com Xavier Corberó, Joan Brossa, Modest Cuixart, Antoni Tàpies, J.V. Foix, Joan Perucho, Josep Palau i Fabre, Sebastià Gasch, Arnau Puig, José Corredor-Matheos, Salvador Riera, Cesáreo Rodríguez Aguilera, René Metras i Joan-Josep Tharrats; l’estela de la qual és múltiple i encara dóna els seus fruits.

El volum està estructurat en dues parts: després de la introducció de Pilar Parcerisas, la primera part està dedicada a cada personatge amb qui Ponç es cartejà, i hi trobem la transcripció de les cartes més rellevants. La segona part és la reproducció de les cartes originals a color, on es poden apreciar els dibuixos i cal·ligrafies diverses que Ponç s’enginyava per a cada ocasió.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.