Icona

128 pàgines.
64 fotografies originals de Toni Amengual(Roma 2021)
Mides: 16,2 x 10,8 cm
Disseny i edició: Lucía Peluffo.
Text: Original en espanyol Toni Amengual.
Text traduït: a l’italià per Mrina Laudisa.
Preimpressió: La Troupe
ISBN: 978-841 210 1461
Edició limitada de 350 exemplars.

33.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

ICONA és l’assaig fotogràfic realitzat per Toni Amengual durant la seva estada a l’Acadèmia d’Espanya a Roma l’any 2021. Prenent la ciutat d’eterna com a camp de treball l’autor reflexiona sobre l’ús de les imatges com a dispositiu de control social.

Al llibre es donen cita fotografies on es mostra l’art clàssic; concebut a l’origen com a forma de propaganda per part de sistemes religiosos i la polítics i fotografies d’escenes contemporànies. Aquesta combinació evidencia la relació directa que hi ha entre les representacions clàssiques de l’art i les representacions actuals. A les fotografies contemporànies s’observa una presència constant de càmeres de seguretat i telèfons mòbils per deixar entreveure el control per mitjà de la imatge a què estem sotmesos avui dia.

La publicació en forma de llibre també té en compte el fet que el llibre és un sistema de control. Per això Amengual tracta de subvertir el dispositiu intervenint-lo doblegant pàgines. Doblegades pel propi autor cada exemplar presenta doblats concrets que ho fan únic. Aquest gest a més genera noves lectures, relacions i volums entre les imatges que conformen el llibre, convertint-lo en una escultura de paper.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.