Ruptura y continuidad: Crítica de arte desde América Latina

Títol: Ruptura y continuidad: Crítica de arte desde América Latina.
Editorial: Metales pesados.
Autora: Gabriela A.Piñero.
Any d’edició: 2019.
Nombre de pàgines: 262.
ISBN: 9789569843877.

24.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

En un examen minuciós sobre els models crítics amb els quals es pensa l’art a Amèrica Llatina, “Ruptura y continuidad” atorga un ampli panorama sobre l’esdevenir meta-teòric del que és llatinoamericà des de la seva conformació durant les dècades dels trenta i quaranta com a model d’identitat cultural integracionista, i la seva fórmula com a «art llatinoamericà» entre els cinquanta i setanta, fins a la crítica d’aquest model entre els vuitanta i noranta. Gabriela Piñero se centra especialment en la transformació d’una teoria crítica del sud que, malgrat respondre a l’amenaça imperialista del nord en tant que a l’avenç de la modernitat occidental, havia heretat les mateixes premisses i nocions del seu projecte. Ramírez, Mosquera, Richard i Camnitzer formaran part d’aquesta «nova crítica» que, per a Piñero, apunta a reconsiderar la lògica d’acció amb la qual l’art llatinoamericà es concep políticament, és a dir, en mires a reconfigurar els seus models de “politicitat” a partir d’una complexa relació de ruptura i continuïtat respecte de les conceptualitzacions, dicotomies i lògiques que travessen les discussions entorn del que és llatinoamericà.

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.