Helmets. June Crespo (VII Premi Internacional d'art Fundación María José Jove)

Títol: Helmets, June Crespo
Edita: Fundación María José Jove
ISBN: 978-84-09-23571-1
Encuadernació: Otabind
Pàgines: 224
Format: 24 x 16,5 cm
Idiomes: Espanyol/Anglès

35.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

La Fundació María José Jove publica l’edició monogràfica de l’artista June Crespo (Pamplona, ​​1982). La publicació inicia un nou format editorial vinculat al Premi Internacional de l’art Fundació María José Jove, amb el qual la institució pretén incidir en el seu compromís amb el suport als artistes, l’estudi de la seva obra i la visualització.

La monografia, que revisa la trajectòria de l’artista des del començament fins a l’actualitat, conté textos de Chus Martínez, comissària i investigadora i directora de l’Institut d’Art de l’Academy of Art and Design de Basilea, i una extensa conversa entre June Crespo i Susana González, comissària, gestora cultural i directora de la Col·lecció d’art de la Fundació Maria José Jove.

La pràctica artística de June Crespo s’identifica en gran mesura amb l’escultura, on desenvolupa un llenguatge basat en procediments com el collage o l’acoblament i l’ús experimental de la imatge. El punt de partida del seu treball són els vincles de tipus afectiu i dialèctic que s’estableixen entre formes i objectes funcionals que la interpel·len des del seu entorn més proper. La intuïció serà el detonant per pair interessos i preocupacions d’índole diferent, sense que aquests es mostrin explícitament o de manera premeditada en la concepció inicial de l’obra.

El seu llenguatge, que remet al cos ia la seva capacitat relacional, interfereix en el mode de lectura dels objectes alliberant-ne el potencial associatiu, en un procés que implica establir una sèrie de relacions que van des de la combinació, la reconfiguració o l’ordenació de les diferents parts fins a la incorporació de les contingències processuals, com el fragment, el trencament, la imperfecció o la petjada.

June Crespo es va llicenciar en Belles Arts per la Universitat del País Basc el 2005. Entre les residències artístiques realitzades es troben: De Ateliers, Amsterdam, Holanda, entre 2014 i 2017, o IASPIS, Estocolm, Suècia, el 2014. Les seves obres formen part d’importants col·leccions com la col·lecció del Museu Reina Sofia, Centre d’Art Dos de Maig (CA2M) o Museu Artium. Entre les seves exposicions individuals més recents es troben No Osso, en l’espai Uma Certa Falta de Coerência de Porto (2019); Ser dos, a la Galeria CarrerasMugica de Bilbao (2017); Chance Album nº1, a la Galeria etHALL de Barcelona (2016) o Kanala, al MARC de Vigo (2016).

Al VII Premi Internacional d’Art Fundació Mª José Jove (2019), se sumen el Premi Ull Crític de RNE (2018), la Beca Arts Plàstiques Fundació Botín (2018) i el Premi Gure Artea (2013).

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.