Camiño Negro. Damián Ucieda

Dimensions: 20.5 × 28 cm
Pàgines: 160
Enquadernació: Tapa dura
ISBN: 978-84-18895-25-8
Idioma: Espanyol
Col·lecció: Art i Foto
Artista: Ucieda, Damià

34.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

La fundació María José Jove continua consolidant el seu compromís editorial amb l’objectiu de contribuir al suport dels artístiques i la difusió de coneixement al voltant de les pràctiques. La publicació és fruit de l’acord de col·laboració per a la coedició amb l’editorial Turner (Mèxic-Espanya), especialitzada en assaig, art i fotografia.

La publicació respon a la investigació visual que l’artista @damianuciedacortes va iniciar el 2017, centrada en l’oleoducte de la Corunya i que recull un conjunt de cinquanta fotografies en blanc i negre. Les imatges suposen un relat visual sobre l’itinerari que recorre l’oleoducte soterrat que connecta el port amb les instal·lacions de la refineria de Bens, terrenys no edificats i on s’entrecreuen un altre tipus de construccions a mig camí entre allò rural i allò urbà, que reflecteixen contradiccions entre la idea de progrés i la pervivència d’altres formes de vida i d’economia de subsistència.

El llibre reuneix, a més de les fotografies, quatre assajos que analitzen les implicacions del treball fotogràfic de Damián Ucieda des de diversos punts de vista: la història de l’art, el medi ambient, l’urbanisme i els usos nous del territori, en relació amb les problemàtiques de tipus energètic i ecosocial actuals. Signen els textos Juan de Nieves, Leticia Gutiérrez Becker, Iago Carro i Emilio Santiago Muiño.

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.