¿Qué es un aparato estético?

Títol: ¿Qué es un aparato estético? Benjamin, Lyotard, Rancière.
Editorial: Metales Pesados.
Autor: Jean-Louis Déotte.
Any: 2012.
Nº de pàgines: 145.
ISBN: 9789568415471.

18.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

Un aparell és una configuració tècnica de aparèixer. De tal sort, el que apareix està, des de ja, configurat tècnicament per un aparell (appareillé). La perspectiva, el museu, la fotografia, el cinema i la cura analítica podran ser pensats com a “aparells”, perquè configuren l’aparició de l’esdeveniment, d’una banda creant noves condicions de la temporalitat i, per un altre, determinant noves estructures de l’espai, és a dir, transformant, cada vegada, la sensibilitat. Un aparell funciona com un objecte tècnic segons Gilbert Simondon, és a dir, produint individuació i sociabilitat. Walter Benjamin va ser el primer a entrellucar una teoria dels “aparells”, en considerar que la fotografia i el cinema no implicaven únicament un canvi en els procediments de la representació sinó que, a més i per sobre de tot, una revolució en les condicions de la percepció. Jean-François Lyotard, per part seva, en el seu Discurs. Figura elabora la noció de “bloc d’escriptura”: la “superfície d’inscripció”, és a dir, el conjunt de configuracions tècniques que permeten que l’esdeveniment tingui lloc. És a partir d’aquests i altres autors que Jean-Louis Déotte ha desenvolupat una teoria que pretén repensar la política, l’estètica i el món contemporani des del punt de vista de la tècnica.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.