Más brillante que el sol. Incursiones en la ficción sónica

22.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

Després de la seva publicació original el 1998, “Más brillante que el sol”, de l’assagista i artista britànic Kodwo Eshun, va marcar un abans i un després en la crítica musical i els estudis culturals. Part d’experiment d’escriptura ciberpunk, part de viatge a través de les capes subterrànies de la música negra, aquest llibre es proposa abandonar l’abordatge clàssic que explica les innovacions sonores pel social, l’històric o el biogràfic per a endinsar-se de ple en la materialitat del vinil i descobrir els conceptes que la música produeix per a teoritzar-se a si mateixa. A partir d’un ajust constant del telescopi de la percepció, des de l’escolta més atenta dels samples d’un track fins a la contemplació fascinada davant l’art de tapa d’un disc, aquest llibre està dissenyat per a produir sensacions en el teu cos, com quan els teus dits se senten atrets per un disc i s’estiren per a aconseguir-lo, o quan un ritme es fica sota la teva pell provocant-te un sotrac elèctric. Perquè el cos és la via d’accés definitiva per a comprendre la música.
Des de Sun Ra i Alice Coltrane a Lee Perry i Tricky, des de Public Enemy i Funkadelic a Underground Resistance i Drexciya, el que persisteix no és una noció del negre com una cosa pura i unificat, amb arrels en el passat o en l’autenticitat del carrer. Sorgida de l’experiència de la diàspora, l’esclavitud i el desarrelament, la cultura afroamericana i els sons afrofuturistas del jazz, el funk, el dub, l’hip hop, el techno i el jungle són per definició sintètics, alienígenes i posthumans. A partir d’una mena d’imaginació nodrida pels còmics i la ciència- ficció, Kodwo Eshun troba en aquesta música indicis de noves formes de vida: xocs sensorials que ens llancen cap a mons que vénen a nosaltres des del futur.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.