En la sombra del sueño americano

Títol: En la sombra del sueño americano
Autor: David Wojnarowicz
Editorial: Caja Negra
Mesures: 14 x 22 cm
Nº pàgines: 328
Enquadernació: Rústica
Traducció: Julio Pérez Manzanares i Cristian De Napoli
Pròleg: Fernando Davis
ISBN: 978-987-1622-95-5

22.00

Disponibilitat: En estoc

Fidel a la seva formació autodidacta, David Wojnarowicz va desafiar les fronteres entre llenguatges, mitjans i accions, i va escapar de les definicions unívoques: va ser pintor, músic, fotògraf, escriptor, realitzador de pel·lícules en Super 8 i protagonista decisiu de l’efervescent entorn social i cultural del East Village de Nova York en els anys vuitanta. De la seva obra visceral sobresurt el seu esperit col·laboratiu –en comunió fluida amb uns altres–, però també contestatari. Membre del col·lectiu act-up, Wojnarowicz va ser un activista molt involucrat amb les polítiques identitàries dels homosexuals abans i durant l’epidèmia de la sida, malaltia que el va privar d’amistats i amors i que se’l va portar fins i tot a ell en 1992, als 37 anys.

En aquest llibre apareix la rebotiga dels escenaris que són els protagonistes de les seves obres més famoses, i és present el constant registre del seu cos, que s’aguditza quan rep el seu diagnòstic de vih positiu. És conscient d’haver-se contagiat un virus que encarna a més el pitjor d’una societat malalta; una que margina i exclou cada vegada més a les dissidències i les abandona a la seva sort. En la sombra del sueño americano exhibeix el registre privat d’un Wojnarowicz sensible i compromès, aclaparat per les demandes de supervivència, perseguint el plaer i la llibertat fins i tot quan no hi ha més llum al final del túnel.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.