Nuestra democracia, d'Helioflores

Helioflores

 

Idioma: Espanyol

Dimensions: 21.9 x 22.3 cm

Pàgines: 312

ISBN: 978-607-7985-33-4

33.00

Disponibilitat: En estoc

Helioflores és un dibuixant intel·ligent, lúcid, d’imaginació fèrtil i amb un sentit ètic profund. És, sens dubte, un dels més grans caricaturistes mexicans de tots els temps. Va néixer en Xalapa Veracruz en 1938; va estudiar arquitectura en la Universidad Veracruzana i disseny gràfic en The School of Visual Arts de Nova York. En 1968 va fundar la revista d’humor La Garrapata, juntament amb Eduardo del Río (Rius), Rogelio Naranjo i Emilio Abdalá (AB) i va col·laborar en Novedades, El Mitote Ilustrado, Siempre!, Ovaciones y ¿Por qué? Des de 1971 treballa com a editorialista gràfic en el diari El Universal i, esporàdicament, col·labora per a El Chamuco.

Helio és el caricaturista mexicà que més reconeixements ha rebut: ha obtingut quatre vegades el Premi Nacional de Periodisme i ha estat guardonat amb premis en concursos internacionals del Canadà, Turquia, Grècia, Bulgària, Cuba i Iugoslàvia. En 2017 va rebre per part del Govern de la Ciutat de Mèxic i del Museu del Estanquillo el Reconeixement de Caricatura Gabriel Vargas. –Rafael Barajas (El Fisgón).

Alias lliura al seu públic un recorregut per més de cinc dècades en l’obra d’un dels principals hereus de la gràfica política mexicana a través d’una selecció de 256 cartons del mestre Helioflores, realitzats entre 1968 i 2022. Prologada per Pedro Miguel i acompanyada d’una entrevista per Gerardo Lammers, aquesta edició conforma un afectuós homenatge a l’imprescindible monero mexicà. Agraïm el generós suport de l’Instituto Veracruzano de la Cultura (ivec) i el Museu de Estanquillo per a la realització d’aquest projecte.

– “A nivell periodístic, tal vegada el més notable de la seva obra és el seu esperit crític i el seu profund coneixement de la societat mexicana. No recordo un sol dibuix seu que no hagi donat en el blanc i amb freqüència les seves imatges tenen un caràcter profètic.”

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.