Martín Vitaliti, 360°
 (Sèrie AL núm. 1)

Barcelona: ArtsLibris, 2016
360 exemplars, dels quals 300 estan numerats
12 de numerats i signats
48 de numerats H.C.
[20] p., 210 x 270 mm
Impressió offset, enquadernació rústica
Il·lustracions en b/n
ISBN: 978-3-86335-943-0
Distribució: Buchhandlung Walther König, Köln

20.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Puedes reservarlo en info@artslibris.cat

«Podríem definir aquest llibre com un “còmic-concepte». Es basa en una sola pàgina de La Banda del Missouri, dissenyat per l’aclamat autor italià Hugo Pratt (publicat en Tótem Extra 20. Especial Western, Madrid: Editorial Nueva Frontera, 1978, pàg. 91). La seva retícula de tretze vinyetes s’ha reproduït quaranta-una vegades, i Vitaliti ha desenvolupat les respectives il·lustracions, de la qual cosa surten tretze vistes panoràmiques de cada escena del llibre.

«La narrativa en si -el descobriment que fan uns indis i guàrdies d’un cavall sense genet i un cos surant al riu Missouri- no té un significat especial; el que sí que en té és el buit d’un gran paisatge desenvolupat per la intervenció de Vitaliti. Aquest paisatge evoca una certa classe d’»alguna cosa al mig», creant, d’una banda, un efecte cinematogràfic i visual, i de l’altra, un guió il·lustrat que es diria congelat.

«Certament, comparat amb altres cèlebres representacions de paisatges -pensem, per exemple, en Panorama of San Francisco from California Street Hill (1877), d’Eadweard Muybridge, o Every Building on the Sunset Strip (1966), d’Ed Ruscha-, l’enfocament de Vitaliti sembla molt complex. El que a primera vista podria semblar com un llibre de còmics popular, s’ha transformat en un cadavre exquis: una història ja existent narrada un altre cop per una altra persona, que no la porta a un clímax, sinó que la fixa com si s’hagués quedat aturada.» (Moritz Küng).

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.