El hombre de negro, d'Helioflores

Helioflores

Idioma: Espanyol

Dimensions: 23 x 30 cm

Pàgines: 240

ISBN: 978-607-7985-38-9

 

27.50

Disponibilitat: En estoc

Helioflores és un dels més grans caricaturistes mexicans de tots els temps. A la fi del convuls any de 1968, el mestre veracruzano va donar vida a un dels personatges més excèntrics i foscos de la caricatura mexicana: l’Home de negre. La seva aparició va tenir lloc en el primer número de La Garrapata. El azote de los bueyes, una revista quinzenal fundada pel llegendari Eduardo del Riu “Rius”, Rogelio Naranjo, AB i el mateix Helioflores. Un grup de grans mestres del periodisme crític, promotors d’una anàlisi política distingida pel seu extraordinari sentit de l’humor i sorprenent intuïció gràfica.

El hombre de negro és potser el millor exemple d’aquest enginyós exercici de crítica radical en plena època de censura i repressió. Pocs treballs en la història de la caricatura mexicana destaquen tant l’experimentació neogràfica, en equilibri amb la contundència poètica i política, com El hombre de negro a través de tots els seus episodis. Per a constatar-ho basta fullejar qualsevol capítol d’aquest ombrívol personatge, que enfronta penúries i abusos d’autoritat assumint totes les virtuts i dissorts de ser tan sols un personatge d’historieta.

Alias lliura al seu públic una compilació amb més de noranta historietes realitzades entre 1968 i 2018, conformant la col·lecció més completa que s’ha publicat fins ara entorn de l’enigmàtic personatge. Aquesta edició, prologada pel mateix Helioflores tanca l’homenatge que Alias rendeix al mestre després de la publicació de Helioflores. Nuestra democracia, volum amb 246 cartons que tracen un recorregut per més de cinc dècades d’esdeveniments polítics a Mèxic i el món.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.