Jardín de mi padre (ang) - Luis Carlos Tovar

Títol: Jardín de mi padre.
Editorial: RM.
Autor: Luis Carlos Tovar.
Enquadernació: Tapa dura.
Pàgines: 240.
Mides: 19,8 x 28 cm.
Idioma: anglès.
ISBN: 978-84-17975-38-8.
Any de publicació: 2020.

45.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Puedes reservarlo en info@artslibris.cat

El 20 de febrer de 1980, Jaime Tovar va ser segrestat per les FARC (Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia) i forçat a deambular durant mesos per la selva humida i tropical a la frontera de l’Amazònia Colombiana. El seu fill Luis Carlos, autor del present llibre, a penes comptava amb uns mesos d’edat quan van succeir els fets. Els guerrillers van enviar una Polaroid als familiars del captiu a manera de prova de vida. Aquest projecte parteix de la cerca d’aquesta fotografia incerta, però reflecteix un procés de desvetllament que transcendeix el succés; un exercici poètic que ens parla de la nostra contingència i finitud, que ens assenyala el llegat com a única via de supervivència. L’absència d’aquesta fotografia fetitxe activa un assaig visual performatiu que recorre als mecanismes de l’apropiació i del collage per a treure a la fotografia autobiogràfica i documental dels seus marcs convencionals.

El llibre Jardín de mi padre de l’artista Colombià Luis Carlos Tovar proposa la idea de postmemòria com un exercici de reconstrucció imaginativa de l’experiència vital, com una teràpia generacional que dóna veu al marginat i produeix noves empaties amb el passat.

Joan Fontcuberta

Co-editat amb Musée de l’Elysée

Disseny de Nicolas Rouvière

Textos de Luis Carlos Tovar, Joan Fontcuberta, Lydia Dorner, Tatyana Franck, María Santoyo, Cristina Lleras

Preseleccionat per al premi Aperture PhotoBook of the Year 2020

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.