Cristos y anticristos

Títol: Cristos y anticristos.
Editorial: RM.
Autor: Javier Viver.
Pàgines:
192 + 5 desplegable.
Mida: 9 x 13 cm.
Idioma: espanyol.
ISBN: 978-84-17975-42-5.
Any de publicació: 2020.

35.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Puedes reservarlo en info@artslibris.cat

Sobre un exemplar de butxaca de l’Evangeli segons Sant Mateu, editat en 1930, Javier Viver incorpora fotografies de la Guerra Civil espanyola i de la profanació d’imatges religioses, en forma de bíblia il·lustrada. Però, més enllà de la il·lustració del text, Viver compon un sorprenent relat visual a partir de la seqüenciació d’imatges d’arxiu com ja va fer en el seu anterior fotollibre Révélations: Iconographie de la Salpêtrière, que va aconseguir el Premi Nacional al millor llibre d’art de 2015.

En aquesta particular contribució a la memòria històrica, Viver pretén superar les lectures simplistes que la ideologia va imposar en els dos bàndols, per a descobrir en els gestos i actituds humanes als Cristos y Anticristos a través de les imatges més belles de la Guerra Civil i els seus protagonistes. Un llibre que proposa la superació del conflicte mitjançant la memòria i la comprensió del fons humà que el recorre.

Particular interès tenen les fotografies de les imatges profanades, en les quals es mostren documentalment les petjades de la passió que representen les imatges, aconseguint unes cotes de realisme insuperables.

El volum ve acompanyat d’una col·lecció d’estampes microperforades, similars a les cartilles de racionament d’aquells anys, per a retallar i introduir en els diferents passatges del llibre. Són imatges dels cartells de la Guerra que semblen reproduir literalment algunes de les fotografies mostrades. Un joc en el qual l’autor convida a participar al lector per a completar la història i en el qual el document i la ficció, la realitat i la representació conviuen i qüestionen els seus límits.

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.