Missão francesa - André Penteado

Títol: Missão francesa.
Editorial: Editora Madalena.
Autor: André Penteado.
Ciutat de publicació: São Paulo.
Any de publicació: 2016.
Tamany: 23 x 22 x 2cm.
ISBN: 9788569557135.

45.00

Disponibilitat: En estoc

Després de l’èxit de Cabanagem (destacat en nombroses llistes de millors llibres fotogràfics del 2015), Missão Francesa és el segon llibre del projecte Rastros, traços e vestígios d’André Penteado.

En aquest projecte, André explora fotogràficament esdeveniments de la història del Brasil anteriors a la invenció de la fotografia, buscant crear imatges que ajudin a reflexionar sobre l’impacte que van tenir en l’esperit nacional.
Amb aquesta finalitat, fotografia els llocs on van ocórrer aquests fets i també objectes i persones que, d’alguna manera, hi tenen relació, com, per exemple, col·leccions i descendents dels participants del moment històric.

Rastros, traços e vestígios  no és un projecte documental, sinó que pretén discutir el procés mitjançant el qual s’actualitza el passat en el present, què és un document i com es creen i es perpetuen les narracions històriques.

“Missió francesa” és el nom amb què es va donar a conèixer el grup d’artistes francesos que va arribar a Rio de Janeiro el març de 1816, amb l’objectiu d’instituir al país l’ensenyament de les arts basat en el model de l’Acadèmia Francesa, fet que va conduir a la creació de l’Acadèmia Imperial de Belles Arts.

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.