Meninas do rio - Ana Stewart

Títol: Meninas do rio.
Editorial: Editora Madalena.
Autora: Ana Stewart.
Ciutat de publicació: São Paulo.
Any de publicació: 2016.
Tamany: 17x21x2.5.
ISBN: 9788565709156.

30.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Puedes reservarlo en info@artslibris.cat

Meninas do Rio (Valongo Editora) reuneix a 19 noies dels afores de Rio de Janeiro en fotografies deu anys després. Claudia Jaguaribe és responsable de la coordinació editorial.
Un retrat en el temps. És així com Claudia Jaguaribe defineix el fotollibre Meninas do Rio. 19 noies, escollides a l’atzar, en barris de la zona nord de Rio, van ser fotografiades per primera vegada del 2001 al 2006 i per segona vegada del 2011 al 2016, deu anys després.
En totes les fotos, i comptant l’atzar com una font d’idees, Ana va intentar incloure un element de l’escena domèstica, escollit conjuntament amb elles, ja fos un racó de la casa o un element decoratiu amb alguna càrrega afectiva. El resultat es troba al fotollibre publicat per Valongo Editora, un segell especial d’Estúdio Madalena, amb les fotos col·locades per parelles i separades per paper de cera, en representació del pas d’una dècada en el temps, i un full amb les entrevistes realitzades pel periodista Joaquim Ferreira dos Santos, amb cadascuna d’elles. “El treball d’Ana amb les noies és molt diferent, és especial. No hi ha denúncia social i l’empatia entre les dues parts arriba al lector ”, diu Claudia Jaguaribe. Per fotografiar, Ana Stewart va muntar un petit set, sense maquilladors, dissenyadors de vestuari, perruquers ni productors, funcions que van acabar realitzant familiars, veïns, parelles o qualsevol altra persona que hi hagués al voltant. Totes les fotografies estan fetes al mig d’algun carrer, en una plaça, per on passava Ana, a excepció de quatre, indicades per coneguts de la fotògrafa. El que tenen en comú és que viuen en barris de la zona nord de Rio o en municipis propers. Per al projecte, Ana va utilitzar la càmera Hasselblad del model dels anys seixanta, el trípode, la llum contínua, el reflector Fresnel i va tenir al seu costat l’assistent Alexandre Savino.
Meninas do Rio és el segon fotollibre del segell especial Valongo editor, creat per Estúdio Madalena, dins d’un projecte més gran d’Iatã Cannabrava i Thamyres V. Matarozzi. El projecte inclou el Festival Internacional de la Imatge de Valongo, que va ocupar els carrers de Santos a l’octubre, i que inaugurarà un centre cultural al mateix barri a partir del gener del 2017.

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.