Galerna - Jon Cazenave

Títol: Galerna.
Editorial: Dalpine.
Autor: Jon Cazenave.
Any de publicació: 2020.
Disseny: Eloi Gimeno, Line Célo.
Textos: Kirmen Uribe, Fannie Escoulen.
Mides: 28 x 21 cm.
Pàgines: 248.
Edició bilingüe: espanyol/basc.
ISBN 978-84-09-21985-8.

42.00

Estamos trabajando en nuestra web, de momento no es posible comprar libros través de nuestra tienda online. Para cualquier consulta escríbenos a info@artslibris.cat

Disponibilitat: En estoc

Galerna és un projecte fotogràfic de llarg recorregut en el qual Jon Cazenave, nascut a Sant Sebastià en 1978, qüestiona la seva identitat i la seva pertinença a un territori. Més enllà de documentar un lloc, aquest llarg viatge fotogràfic li condueix cap al descobriment del seu més profund ésser. Les seves primeres imatges vénen marcades per la realitat política de la seva terra, però molt aviat li sobrevé una altra necessitat, que és la de descobrir l’ànima del seu territori i la dels seus orígens. A poc a poc es va distanciant de l’enfocament documental per a dirigir-se cap a un altre llenguatge fotogràfic més essencial. S’apega així al seu entorn pròxim: la muntanya, el bosc, la mar i els seus pescadors, la cultura basca i els seus ritus, també l’animal i, més tard, les coves amb les quals es fusiona. Arriben les imatges negres, pures, directes, tallades en la matèria. Jon Cazenave fa una incisió en el paisatge, el seu propi paisatge. Després de més de deu anys de fotografia apassionada, sense concessions, percep una direcció diferent i s’allibera de la seva insaciable set de negre. El color aporta una nova resposta a la seva cerca, i acaba així el seu llarg recorregut en el buit de l’univers, obrint la porta a noves maneres de crear. Aquest llibre, tan senzill com contundent, aconsegueix a través de l’edició traslladar l’experiència tant física com emocional d’un viatge, primer cap als orígens i després cap al lloc des del qual el fotògraf albira la llibertat. El llibre inclou una narració de l’escriptor Kirmen Uribe en la qual examina els fonaments lingüístics del basc, així com les seves ressonàncies etnogràfiques i antropològiques, i un text de Fannie Escoulen, comissària, que permet comprendre la cerca fotogràfica de Jon Cazenave.

Relacionados

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.