NOVETAT / Ernesto Neto and the Huni Kuin – Aru Kuxipa

Titol: Ernesto Neto and the Huni Kuin – Aru Kuxipa
Autor: Daniela Zyman, Eva Ebersberger, Franziska Sophie Wildförster
Editorial: TBA21 I Thyssen-Bornemisza Art Contemporary
Mesures: 21 x 29 cm
Edició: 2017
ISBN: 978-3-95679-185

37.00

Disponibilitat: En estoc

Parlaré una mica aquí sobre les històries. Aquesta és una nova història; es diu Aru Kuxipa. És nova, però és antiga. Per a mi, Aru Kuxipa significa la nostra gent, els antics, que conviuen amb la naturalesa, en equilibri amb la nostra tradició. Aru significa secret, sagrat. Kuxipa significa déu. – Txana Bane

Ernesto Neto and the Huni Kuin: Aru Kuxipa, una exposició celebrada en TBA21-Augarten és una vibrant demostració dels coneixements i les veus que sorgeixen dels futurs ancestrals. Aquest terme revela el potencial de crear futurs profundament arrelats en les cultures de la tradició, activant processos d’intercanvi i transformació per a comprometre’s productivament amb la contemporaneïtat.

La publicació exposa els processos dinàmics d’aprenentatge tant de la tradició com de la innovació, i la manera en què les sensibilitats i parentius únics produïts dins de la cosmovisió indígena són una inspiració inestimable per al nostre moment actual. Fruit dels múltiples intercanvis i trobades amb membres de trenta-dues comunitats Huni Kuin del Jordão, Aru Kuxipa reuneix diversos fils de l’antropologia, l’art i la ciència, entrellaçats, com el moviment d’una serp, amb les veus del poble Huni Kuin i les plantes del propi bosc a través de contribucions assatgístiques, històries orals, mites, dibuixos i cançons tradicionals.

Suscríbete al newsletter ArtsLibris 

ArtsLibris in English
will be available shortly

Els continguts de ArtsLibris en català estaran disponibles en breu

Utilizamos cookies propias y de terceros para analizar el uso que haces de nuestro sitio web. Puedes autorizar el uso de todas las cookies pulsando el botón «Aceptar» o obtener más información sobre cómo configurarlas, o rechazar su uso.